Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Slob ter vervanging van nr. 20 over het aanpassen van de bepalingen in het wetsvoorstel samenhangende met het afschaffen van heffingskortingen

100,0 %
0,0 %


PvdD

PVV

SP

SGP

PvdA

D66

VVD

CU

GL

CDA


Nr. 26 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SLOB TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 20

Ontvangen 17 november 2010

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel C, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel 2 komt te luiden:

  • 2. In het opschrift wordt «bestanddelen van de rendementsgrondslag» vervangen door: bestanddelen van de rendementsgrondslag, geheven dividendbelasting.

2. Onderdeel 5 vervalt.

II

Na artikel I wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IA

In de Wet inkomstenbelasting 2001 wordt artikel 2.17 met ingang van 1 januari 2014 als volgt gewijzigd:

  • 1. In het opschrift wordt «, geheven dividendbelasting en kortingen voor maatschappelijke beleggingen, directe beleggingen in durfkapitaal en culturele beleggingen» vervangen door: en geheven dividendbelasting.

  • 2. Het tweede lid, tweede tot en met vierde volzin, vervalt.

Toelichting

In het onderhavige wetsvoorstel is een aanpassing opgenomen die verband houdt met een amendement ter zake van het in het Belastingplan 2011 opgenomen voorstel tot afschaffing per 1 januari 2011 van de heffingskorting voor maatschappelijke beleggingen en de heffingskorting voor directe beleggingen in durfkapitaal en culturele beleggingen. Ingevolge genoemd amendement op Belastingplan 2011 worden die heffingskortingen geleidelijk afgebouwd en eerst per 1 januari 2014 afgeschaft. Met het onderhavige amendement wordt beoogd ook de bepalingen in het onderhavige wetsvoorstel aan te passen die samenhingen met het reeds per 1 januari 2011 afschaffen van de genoemde heffingskortingen.

Slob


Gewijzigd amendement van het lid Slob ter vervanging van nr. 20 over het aanpassen van de bepalingen in het wetsvoorstel samenhangende met het afschaffen van heffingskortingen

2010-11-17
Dossier: 32505
Indiener(s): Arie Slob (CU)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32505-26.html