Stemming

Amendement van het lid Rouvoet c.s. ter vervanging van nr. 14 over het voortzetten van de financiering van de uitstapprogramma's voor prostituees

100,0 %
0,0 %


CDA

GL

VVD

CU

SGP

PvdD

SP

PvdA

PVV

D66


Nr. 17 AMENDEMENT VAN HET LID ROUVOET C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 141

Ontvangen 24 november 2010

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 13 Rechtshandhaving, criminaliteits- en terrorismebestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met  € 2 000 (x € 1 000).

II

In artikel 13 Rechtshandhaving, criminaliteits- en terrorismebestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met  € 2 000 (x € 1 000).

Toelichting

De indieners beoogen met dit amendement de financiering van uitstapprogramma’s voor prostituees voor het jaar 2011 voort te zetten. In 2008 zijn er door de Kamer incidenteel middelen vrijgemaakt om de totstandkoming van de uitstapprogramma’s een impuls te geven. Ook is er een motie aangenomen waarin de regering werd verzocht om het stimuleren van uitstapprogramma’s tot een structureel onderdeel van het prostitutiebeleid te maken. De financiering loopt echter af op 1 mei 2011.

De instroom van deelnemers is bij bijna alle programma’s groter dan verwacht. De problematiek is echter complex en de doorstroom en uitstroom van deelnemers is een punt van aandacht. Het is dan ook van belang dat de impuls om de uitstapprogramma’s verder te ontwikkelen wordt voortgezet zodat, wanneer de Kaderwet Prostitutie wordt ingevoerd, deze uitstapprogramma’s daadwerkelijk onderdeel uit kunnen maken van het flankerend beleid. Dit is des te meer van belang omdat in het regeerakkoord wordt gesteld dat vanwege de vrouwenhandel en vrouwenuitbuiting de minimumleeftijd voor prostituees omhoog gaat naar 21 jaar. Er zal dus een groep jonge vrouwen de hand moeten worden gereikt, om te voorkomen dat zij in het illegale prostitutiecircuit terecht komen. De dekking van dit amendement wordt gevonden in artikel 13, de niet juridisch verplichte uitgaven.

Rouvoet

Van der Staaij

Arib

Dibi

Gesthuizen


Amendement van het lid Rouvoet c.s. ter vervanging van nr. 14 over het voortzetten van de financiering van de uitstapprogramma's voor prostituees

2010-11-24
Dossier: 32500-VI
Indiener(s): Sharon Gesthuizen (SP), Khadija Arib (PvdA), Kees van der Staaij (SGP), André Rouvoet (CU), Tofik Dibi (GL)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-VI-17.html