Stemming

Amendement van het lid El Fassed over het terugdraaien van de bezuinigingen op MATRA

28,0 %
72,0 %


D66

SP

GL

CDA

VVD

PvdA

PvdD

CU

SGP

PVV


Nr. 69 AMENDEMENT VAN HET LID EL FASSED

Ontvangen 15 december 2010

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Grotere veiligheid en stabiliteit, effectieve humanitaire hulpverlening en goed bestuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met  € 2 000 (x € 1 000).

II

In artikel 7 Welzijn en veiligheid van Nederlanders in het buitenland en regulering van het personenverkeer worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met  € 1 000 (x € 1 000).

III

In artikel 8 Versterkt cultureel profiel en positieve beeldvorming in en buiten Nederland worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met  € 1 000 (x € 1 000).

Toelichting

Met dit amendement worden de bezuinigingen van 2 miljoen Euro op MATRA teruggedraaid (operationele doelstelling 2.7).

Via het MATRA-programma draagt Nederland direct bij aan maatschappelijk transitiebeleid en versterking van de rechtsstaat en democratie in landen met een EU-toetredingsperspectief en in buurlanden van de EU. Het opbouwen van relaties tussen maatschappelijke organisaties in Nederland en hun partnerorganisaties in deze landen, is niet alleen in het belang van de mensen daar, maar is ook in het belang van Nederland zelf. Het draagt bij aan een positief imago van Nederland in de landen met een EU-toetredingsperspectief en in buurlanden van de EU. Bovendien heeft Nederland ook belang bij stabiliteit, democratie en bescherming van de mensenrechten in deze landen.

Als dekking wordt het budget voor grootschalige manifestaties en presentaties (operationele doelstelling 8.1) met 1 miljoen euro verlaagd, en het bedrag voor consulaire dienstverlening (operationele doelstelling 7.1) met 1 miljoen verlaagd.

El Fassed


Amendement van het lid El Fassed over het terugdraaien van de bezuinigingen op MATRA

2010-12-15
Dossier: 32500-V
Indiener(s): Arjan El Fassed (GL)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32500-V-69.html