Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Van der Staaij ter vervanging van nr. 43 over een AMvB over informatieverschaffing van de IGZ aan de zorgaanbieder.

90,0 %
10,0 %


CU

PvdA

VVD

D66

GL

PvdD

SGP

50PLUS

CDA

PVV

SP


Nr. 58 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER STAAIJ TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 43

Ontvangen 3 juli 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 25, tweede lid, wordt na onderdeel b een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • ba. de wijze waarop het Staatstoezicht op de volksgezondheid de zorgaanbieder op zijn verzoek informeert of is vastgesteld dat er sprake is van een situatie, bedoeld in eerste lid;.

Toelichting

Het voorgestelde wettelijk systeem voorziet in een meldplicht bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, bijvoorbeeld als een contract beëindigd is vanwege het ernstig disfunctioneren van de zorgverlener (artikel 11, eerste lid, onder c). Er is echter geen wettelijke basis voor een potentiële nieuwe werkgever om bij de IGZ te informeren of naar aanleiding van een melding over een zorgverlener is vastgesteld dát er sprake is van een situatie die voor de veiligheid van cliënten of de zorg een ernstige bedreiging kan betekenen (artikel 25, eerste lid).

Dit amendement maakt het daarom mogelijk om bij AmvB regels te stellen over de manier waarop de IGZ een zorgaanbieder op diens verzoek daarover informeert. Als een zorgaanbieder ermee bekend is dat er een melding bij de IGZ is gedaan vanwege ernstig disfunctioneren, kunnen adequate begeleiding en toezicht voor de zorgverlener worden geregeld, danwel kan worden besloten geen arbeidsverhouding aan te gaan.

Van der Staaij


Gewijzigd amendement van het lid Van der Staaij ter vervanging van nr. 43 over een AMvB over informatieverschaffing van de IGZ aan de zorgaanbieder.

2013-07-03
Dossier: 32402
Indiener(s): Kees van der Staaij (SGP)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32402-58.html