Stemming

Amendement van het lid Leijten ter vervanging van nr. 44 over de definitie van zorgverantwoordelijke

26,7 %
73,3 %


Monasch

CDA

PvdD

PVV

CU

D66

Klein

50PLUS

GL

PvdA

VVD

SP

SGP

Houwers

GrBvK

Van Vliet

GrKÖ


Nr. 80 AMENDEMENT VAN HET LID LEIJTEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 501

Ontvangen 14 februari 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 14:3, onderdeel A, onder f, komt onderdeel g te luiden:

g. zorgverantwoordelijke:

degene die een geregistreerd beroep uitoefent als bedoeld in artikel 3 van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg en die behoort tot een bij regeling van Onze Minister aangewezen categorie van deskundigen, verantwoordelijk voor de zorg;.

Toelichting

Dit amendement beoogt helderheid te scheppen in de definitie van zorgverantwoordelijke bij de inzet van gedwongen zorg voor mensen in de geestelijke gezondheidszorg en mensen in de gehandicapten- en psychogeriatrische zorg. De indiener beschouwt het hanteren van een verschillende zorgverantwoordelijkheid voor mensen in de geestelijke gezondheidszorg enerzijds en voor mensen in de gehandicapten- en psychogeriatrische zorg anderzijds, onwenselijk en acht het noodzakelijk dat uitvoering van gedwongen zorg voor iedereen duidelijk is.

Daarom wijzigt dit amendement de definitie van zorgverantwoordelijke, die verantwoordelijk is bij toepassing van gedwongen zorg, in de Wet zorg en dwang een verwijzing wordt opgenomen naar artikel 3 van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg, net zoals het geval is in de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. Met de nadruk dat het van belang is dat bij big-geregistreerde professional bij de specifieke toepassing van dwang noodzakelijk is.

Leijten


Amendement van het lid Leijten ter vervanging van nr. 44 over de definitie van zorgverantwoordelijke

2017-02-14
Dossier: 32399
Indiener(s): Renske Leijten (SP)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32399-80.html