Stemming

Amendement van het lid Pieper c.s. over de gebiedscorporatie Nijmegen

62,7 %
37,3 %


CU

Verdonk

PvdA

D66

SP

SGP

GL

VVD

CDA

PVV

PvdD


32 123 XI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (XI) en van de begrotingsstaat van het Waddenfonds voor het jaar 2010

nr. 24
AMENDEMENT VAN HET LID PIEPER C.S.

Ontvangen 10 december 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 04 Duurzaam produceren worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1 000 (x € 1 000).

II

In artikel 04 Duurzaam produceren worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1 000 (x € 1 000).

Toelichting

De stad Nijmegen, zorg- en onderwijsinstellingen, delen van het bedrijfsleven en horeca in de regio willen in gebiedscorporatie Oregional samenwerken om duurzaam produceren te versterken; er is een veelbelovende pilot gestart voor de duurzame levering van regionale producten. De gebiedscorporatie kan als voorbeeld voor het hele land dienen. Deze innovatieve toepassing verdient ondersteuning, vanwege de CO2-reductie die geboekt kan worden, het herstel van de verbinding tussen stad en land, en de verkorting van ketens. Dit amendement stelt in 2010 € 1 mln beschikbaar. Vraag en aanbod van regionale producten zijn nu nog niet op elkaar afgestemd. Overschotten op het ene moment en tekorten op het andere moment maken de levering onzeker. Het afstemmen van het aanbod op de vraag en vice versa vergt een aanpassingsperiode en maatregelen die niet kostendekkend zijn. Met de Rijksbijdrage wordt het concept verder ontwikkeld, zodat dit vervolgens eenvoudig door alle overige regio’s uitgerold kan worden. De betrokkenheid van Wageningen Universiteit borgt kennisontwikkeling- en verspreiding.

Dekking wordt gevonden in het juridisch niet verplichte deel van artikel 4.

Pieper

Wiegman-van Meppelen Scheppink

Samsom


Amendement van het lid Pieper c.s. over de gebiedscorporatie Nijmegen

2009-12-10
Dossier: 32123-XI
Indiener(s): Hein Pieper (CDA), Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU), Diederik Samsom (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-XI-24.html