Stemming

Amendement van het lid Langkamp over het behoud van kinderopvangtoeslag indien de gastouder nog niet aan de deskundigheidseisen heeft voldaan

39,3 %
60,7 %


Verdonk

CDA

GL

D66

SP

VVD

PvdD

PVV

SGP

CU

PvdA


31 874
Wijziging van de Wet kinderopvang in verband met een herziening van het stelsel van gastouderopvang

nr. 22
AMENDEMENT VAN HET LID LANGKAMP

Ontvangen 2 juni 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel AD, artikel 90a, wordt na het achtste lid onder vernummering van het negende tot tiende lid, een lid ingevoegd, luidende:

9. De registratie, bedoeld in artikel 5, eerste lid, onderdeel b, geldt niet als voorwaarde voor aanspraak op een kinderopvangtoeslag tot en met 31 december van het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar, bedoeld in het eerste lid, indien de registratie niet heeft plaatsgevonden om de uitsluitende reden dat niet is voldaan aan de deskundigheidseisen, bedoeld artikel 56b, tweede lid, onderdeel b.

Toelichting

Ouders moeten gedurende de overgangstermijn hun recht behouden op kinderopvangtoeslag, ook als hun gastouder er binnen die overgangstermijn niet in slaagt om aan de opleidingseis te voldoen. Anders lopen ouders het onverantwoorde risico dat zij een jaar kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen wanneer hun gastouder niet aan de opleidingseis kan voldoen. Ouders zijn niet bij machte om gastouders aan deze eisen te laten voldoen en mogen hier dus niet de dupe van worden.

Langkamp


Amendement van het lid Langkamp over het behoud van kinderopvangtoeslag indien de gastouder nog niet aan de deskundigheidseisen heeft voldaan

2009-06-02
Dossier: 31874
Indiener(s): Marianne Langkamp
Onderwerpen: organisatie en beleid werk
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31874-22.html