Stemming

Amendement van het lid Kraneveldt-van der Veen c.s. over de redelijke verhouding tussen het aantal gewerkte uren en het aantal uren kinderopvang

100,0 %
0,0 %


SP

SGP

PVV

Verdonk

GL

PvdA

CU

D66

CDA

PvdD

VVD


31 874
Wijziging van de Wet kinderopvang in verband met een herziening van het stelsel van gastouderopvang

nr. 16
AMENDEMENT VAN HET LID KRANEVELDT-VAN DER VEEN C.S.

Ontvangen 2 juni 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel C, wordt als volgt gewijzigd:

I

De aanhef komt te luiden:

In artikel 7 worden onder vernummering van het derde en vierde lid tot vijfde en zesde lid twee leden ingevoegd, luidende:.

II

Onder vernummering van het derde lid tot vierde lid, wordt een nieuw lid ingevoegd, luidende:

3. Bij algemene maatregel van bestuur kunnen regels worden gesteld over de redelijke verhouding tussen het aantal, al dan niet in dienstverband, gewerkte uren van de ouder en zijn partner alsmede de in verband daarmee benodigde reistijd, en het aantal uren kinderopvang waarvoor toeslag kan worden aangevraagd. Desgevraagd toont de ouder ten genoegen van de Belastingdienst/Toeslagen aan dat aan de in de eerste volzin bedoelde regels is voldaan.

Toelichting

Het kan gebeuren dat ouders toeslag aanvragen voor veel meer uren kinderopvang dan zij op grond van het aantal gewerkte uren redelijkerwijs nodig hebben. Naar de mening van de indieners is kinderopvangtoeslag echter niet bedoeld om het mogelijk te maken dat ouders bijvoorbeeld zonder hun kinderen een weekje op vakantie gaan of een dagje in de week de eigen hobby’s uitoefenen. Dit amendement schept de mogelijkheid om via een algemene maatregel van bestuur nader te bepalen wat een redelijke verhouding is tussen het aantal gewerkte uren en het aantal uren kinderopvang waarvoor toeslag kan worden aangevraagd.

Kraneveldt-van der Veen

Anker

Sterk


Amendement van het lid Kraneveldt-van der Veen c.s. over de redelijke verhouding tussen het aantal gewerkte uren en het aantal uren kinderopvang

2009-06-02
Dossier: 31874
Indiener(s): Ed Anker (CU), Margot Kraneveldt (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid werk
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31874-16.html