Stemming

Amendement van het lid Bilder c.s. over het aanbrengen van een grenscorrectie tussen de gemeente Bergen en de nieuwe gemeente Venlo

100,0 %
0,0 %


PvdD

Verdonk

PVV

D66

VVD

SP

PvdA

CU

SGP

CDA

GL


31 818
Samenvoeging van de gemeenten Arcen en Velden en Venlo

nr. 6
AMENDEMENT VAN HET LID BILDER C.S.

Ontvangen 22 april 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In de beweegreden wordt na «samenvoegen» ingevoegd: en dat het wenselijk is dat een deel van de gemeente Bergen Lb wordt toegevoegd aan de nieuw te vormen gemeente Venlo.

II

In artikel 2 wordt na «en Venlo» ingevoegd: en een deel van het grondgebied van de gemeente Bergen Lb.

III

De bij dit wetsvoorstel behorende kaart wordt vervangen door het bij dit amendement behorende kaartbeeld.

Toelichting

Dit amendement beoogt een grenscorrectie aan te brengen tussen de gemeente Bergen en de nieuwe gemeente Venlo. Het op de kaart aangegeven grondgebied, dat behoort bij de gemeente Bergen, wordt gevoegd bij de nieuwe gemeente Venlo. De gemeentegrens die het gebied ten noorden van Arcen doorsnijdt, vormt een belemmering voor de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van dit gebied.

De raad van de gemeente Arcen en Velden en de raad van de gemeente Bergen hebben op 6 april 2009 unaniem ingestemd met de bedoelde grenscorrectie. Daarom vinden indieners deze grenscorrectie bij amendement gewenst, hoewel daarmee in formele zin wordt afgeweken van de Arhi-procedure.

Indien dit amendement wordt aangenomen wordt aan het opschrift toegevoegd: en een deel van het grondgebied van de gemeente Bergen Lb.

Bilder

Heijnen

Van Raak

Van Beek

kst-31818-6-1.gif

Amendement van het lid Bilder c.s. over het aanbrengen van een grenscorrectie tussen de gemeente Bergen en de nieuwe gemeente Venlo

2009-04-23
Dossier: 31818
Indiener(s): Ronald van Raak (SP), Eddy Bilder (CDA), Willibrord van Beek (VVD), Pierre Heijnen (PvdA)
Onderwerpen: bestuur gemeenten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31818-6.html