Stemming

Amendement van de leden Azmani en Van der Ham ter vervanging van nr. 26 betreffende verhoging van het percentage van de vereiste minderheid voor het beroepsrecht van deelnemersraden

100,0 %
0,0 %


SGP

GL

SP

CU

CDA

D66

PvdD

VVD

PVV

PvdA


Nr. 28 AMENDEMENT VAN DE LEDEN AZMANI EN VAN DER HAM TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 26 1

Ontvangen 30 juni 2010

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt in artikel 218, eerste lid, de zinsnede «ten minste 10% van de leden» vervangen door: ten minste 30% van de leden.

Toelichting

De indieners van het wetsvoorstel vinden een beroepsrecht voor een minderheid van een deelnemersraad ten opzichte van een rechterlijke instantie van groot belang. De indieners van dit amendement onderkennen dat. Het beroepsrecht is inderdaad belangrijk voor de bescherming van minderheden en daarmee een essentieel onderdeel van een democratisch stelsel. Er is door de indieners van het wetsvoorstel gekozen voor een relatief lage drempel van 10% van de deelnemersraad, omdat het ook kan gaan om een minderheid binnen een geleding. De indieners van dit amendement erkennen dat dit voor kan komen, maar vinden dat er sprake moet zijn van een aanzienlijke minderheid.

Om te voorkomen dat het beroepsrecht te pas en te onpas wordt gebruikt stellen de indieners van het amendement voor om de drempel vast te stellen op 30%. Daarmee ontstaat naar de mening van de indieners van het amendement een beter werkbare situatie.

Azmani

Van der Ham


Amendement van de leden Azmani en Van der Ham ter vervanging van nr. 26 betreffende verhoging van het percentage van de vereiste minderheid voor het beroepsrecht van deelnemersraden

2010-06-30
Dossier: 31537
Indiener(s): Boris van der Ham (D66), Malik Azmani (VVD)
Onderwerpen: ouderen sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31537-28.html