Kamervraag 2016Z03792

De inzet van de burgemeester van Hilversum als 'steunzender' in het referendum

Ingediend 22 februari 2016
Beantwoord 2 maart 2016 (na 9 dagen)
Indiener Ronald van Raak (SP)
Beantwoord door Bert Koenders (minister buitenlandse zaken) (PvdA)
Onderwerpen bestuur gemeenten recht staatsrecht
Bron vraag https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2016Z03792.html
Bron antwoord https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20152016-1724.html
 • Vraag 1
  Wat is uw antwoord op de reactie van de burgemeester van Hilversum – via twitter – dat hij «nooit is gepolst» om steunzender te worden in uw campagne? Is «steunzender» hetzelfde als «campagneleider»?
 • Vraag 2
  Is het uw gewoonte om mensen voor uw politieke karretje te spannen, zonder hen daar om te vragen? Geldt dit ook voor de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag en voor de andere genoemde burgemeesters en commissarissen van de Koning?
 • Vraag 3
  Wanneer hebt u de Nederlandse Spoorwegen «gepolst» en wanneer heeft dit vervoerbedrijf toegezegd uw steunzender te willen zijn? Hoe heeft de NS voor dit besluit haar personeel en haar reizigers geraadpleegd?
 • Vraag 4
  Hoe is het «polsen» gedaan met de medewerkers en klanten van ING, Rabobank, Aegon en alle andere financiële bedrijven die u uw steunzender noemt?
 • Vraag 5
  Hoe zijn de achterban van VNO-NCW geraadpleegd en de leden van de FNV, voordat deze organisaties zich in uw «ja»-campagne hebben gestort? Hoe zit dat met de Kamer van Koophandel?
 • Vraag 6
  Bent u bereid de correspondentie naar de Kamer te sturen die u hebt gehad met het IMF, de Wereldbank, de OVSE en de NAVO die hebben geleid tot hun toezegging om uw steunzender te worden?
 • Vraag 7
  Wanneer hebben D66, GL, CU en SGP besloten om uw «ja»-campagne te steunen?
 • Vraag 8
  Welke namen staan er nu, of komen er nog te staan, onder «Aanvullen»?
 • Vraag 9
  Hoe gaan de genoemde organisaties uw «ja»-campagne steunen, hoeveel gaat dat kosten en wie gaat dat betalen?

Kamervraag document nummer: kv-tk-2016Z03792
Volledige titel: Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de Minister-President, Minister van Algemene Zaken over de inzet van de burgemeester van Hilversum als «steunzender» in het referendum (ingezonden 22 februari 2016).
Kamerantwoord document nummer: ah-tk-20152016-1724
Volledige titel: Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de Minister-President, Minister van Algemene Zaken over de inzet van de burgemeester van Hilversum als «steunzender» in het referendum (ingezonden 22 februari 2016).