Kamerstuk 36094-15

Amendement van het lid Beckerman over een voorhang voor de goedkeuring van de door de raad voor rechtsbijstand te stellen regels

Dossier: Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

Gepubliceerd: 1 december 2022
Indiener(s): Sandra Beckerman
Onderwerpen: bodem huisvesting natuur en milieu organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36094-15.html
ID: 36094-15
Wijzigingen: 36094-16

Nr. 15 AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN

Ontvangen 1 december 2022

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel I, wordt aan het voorgestelde artikel 13n een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. Onze Minister verleent de goedkeuring, bedoeld in artikel 37b, vijfde lid, van de Wet op de Rechtsbijstand aan de krachtens artikel 37b, derde lid, of artikel 37c van de Wet op de rechtsbijstand vast te stellen regels voor de verstrekking van de subsidies, bedoeld in het eerste en tweede lid, niet eerder dan vier weken nadat de door het bestuur van de raad voor rechtsbijstand te stellen regels aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal zijn overgelegd.

Toelichting

De regering stelt in de toelichting op de novelle dat de Raad voor Rechtsbijstand een regeling zal uitwerken voor juridische steun voor gedupeerden. Deze regeling is echter niet gereed. De indiener wil met een voorhangprocedure borgen dat deze regeling niet ingevoerd zal worden zonder dat de Tweede Kamer hierover een oordeel heeft kunnen vormen.

Beckerman