Gepubliceerd: 22 april 2022
Indiener(s): Dilan Yeşilgöz-Zegerius (minister justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid organisatie en beleid recht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36003-9.html
ID: 36003-9
Origineel: 36003-2

Nr. 9 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 22 april 2022

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel XIII, onderdeel B, wordt als volgt gewijzigd:

1. In de subonderdelen 1 en 2, wordt «47, vijfde lid,» vervangen door «47, # lid,»

[47, vijfde lid]

2. In subonderdeel 3 wordt «onderdeel b» vervangen door «onderdeel #»

[onderdeel b]

B

In artikel XLIII wordt na onderdeel U een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ua

In artikel 491, tweede lid, wordt «meer dan tweeëndertig uren» vervangen door «meer dan twintig uren» en wordt «die afzonderlijk of gezamenlijk meer belopen dan € 200» vervangen door «die afzonderlijk of gezamenlijk meer belopen dan € 115».

Toelichting

Onderdeel A

Deze wijzigingen vloeien voort uit de samenloop van het onderhavige wetsvoorstel met de Wet screening ambtenaren van politie en politie-externen en het bij koninklijke boodschap van 1 juni 2021 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Wet Huis voor klokkenluiders en enige andere wetten ter implementatie van Richtlijn (EU) 2019/1937 van het Europees Parlement en de Raad van 23 oktober 2019 (PbEU 2019, L 305) en enige andere wijzigingen (Kamerstukken 35 851). Voor de samenloop van deze wetsvoorstellen was een voorziening getroffen in artikel XIII, onderdeel A, van het onderhavige wetsvoorstel, maar nog niet in onderdeel B van dat artikel. Met de onderhavige wijzigingen wordt daarin alsnog voorzien. Dit betreft uitsluitend een technische aanpassing van het wetsvoorstel waarmee de samenloop van verschillende wetswijzigingen wordt geregeld, er wordt geen inhoudelijke wijziging doorgevoerd.

In onderdeel A van deze nota van wijziging wordt, op dezelfde wijze als in artikel XIII, onderdeel A, van het wetsvoorstel, de aanduiding «#» gebruikt voor de nummering van een artikellid en een onderdeel waarvan de definitieve nummering op dit moment nog niet bekend is. De tekst tussen blokhaken geeft weer hoe de wijzigingsopdracht zou dienen te luiden, met in achtneming van de wettekst zoals die luidt op 1 maart 2022. Bij gelegenheid van de drukproef zal het symbool «#» worden vervangen door de uiteindelijke aanduiding van het betreffende artikellid en zal de tekst tussen de blokhaken worden geschrapt (vgl. Ar 5.69).

Onderdeel B

Deze wijziging was reeds opgenomen in de eerste nota van wijziging bij het onderhavige wetsvoorstel. Door een typefout in die nota van wijziging kon de wijzigingsopdracht echter niet in het wetsvoorstel worden doorgevoerd. In onderdeel B van deze tweede nota van wijziging is daarom een gecorrigeerde versie van de eerdere wijzigingsopdracht opgenomen, waardoor deze alsnog correct in het wetsvoorstel kan worden doorgevoerd. Voor een inhoudelijke toelichting op deze wijziging wordt verwezen naar de toelichting bij de eerste nota van wijziging bij onderhavig wetsvoorstel.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yesilgöz-Zegerius