Kamerstuk 35925-XIV-16

Beschikbaarheid van de minister van LNV als een gevolg van haar rol van onderhandelaar in de formatie

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2022

Gepubliceerd: 6 oktober 2021
Indiener(s): Carola Schouten (viceminister-president , minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CU)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35925-XIV-16.html
ID: 35925-XIV-16

Nr. 16 BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 oktober 2021

Op dinsdag 5 oktober jl. heeft uw Kamer het debat gevoerd over het eindverslag van de informateur, de heer Johan Remkes (Handelingen II 2021/22, nr. 7, item 23). Naar aanleiding van dit debat heeft uw Kamer de heren Johan Remkes en Wouter Koolmees aangewezen als informateurs met als opdracht uitvoering te geven aan het advies van informateur Remkes (Kamerstuk 35 788, nr. 59).

De fractie van de ChristenUnie heeft mij gevraagd als secondant van de heer Segers deel te nemen aan de onderhandelingen om te komen tot een nieuw kabinet. De deelname aan deze formatiebesprekingen zal de komende periode het overgrote deel van mijn werkagenda in beslag nemen.

Graag vraag ik het begrip voor deze situatie van uw Kamer, en in het bijzonder de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bij het inplannen van debatten met mijn beschikbaarheid als Minister van LNV.

Vanzelfsprekend ben ik beschikbaar indien uw Kamer dit wenst.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten