Kamerstuk 35830-J-5

Verslag houdende een vraag en een antwoord

Dossier: Jaarverslag en slotwet Deltafonds 2020

Gepubliceerd: 22 juni 2021
Indiener(s): Agnes Mulder (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35830-J-5.html
ID: 35830-J-5

Nr. 5 VERSLAG HOUDENDE EEN VRAAG EN EEN ANTWOORD

Vastgesteld 22 juni 2021

De vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een vraag met het daarop gegeven antwoord.

De vraag is op 27 mei 2021 voorgelegd aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Bij brief van 15 juni 2021 is ze door de Minister en Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De fungerend voorzitter van de commissie, Agnes Mulder

De griffier van de commissie, Rijkers

Vraag 1:

Wat is de reden voor de verschuiving van de plangoedkeuring van het Hoogwaterbeschermingsprogramma II naar 2021?

Antwoord:

Op het Hoogwaterbeschermingsprogramma II als geheel is geen sprake van verschuiving van de plangoedkeuring.

Wel is de plangoedkeuring van het HWBP project Gorinchem–Waardenburg door de provincie verschoven naar 2021. Reden hiervoor is dat het betrokken waterschap meer tijd nodig had voor de indiening van het projectplan Waterwet bij de provincie, waardoor ook de goedkeuring van het plan is opgeschoven. Dankzij de verschuiving kon middels de toepassing van nieuwe kennis het projectplan voor de dijkversterking worden aangepast. Ook kon hierdoor meer tijd genomen worden om alle zienswijzen op het projectplan te beantwoorden en verwerken.