Kamerstuk 35735-10

Amendement van het lid Westerveld c.s. over middelen voor een Nationaal Podiumplan voor afgestudeerden en starters in de kunsten

Dossier: Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake extra steun voor de culturele en creatieve makers in verband met COVID-19)


24,7 %
75,3 %

CDA

Fractie Den Haan

SGP

PvdA

GL

D66

VVD

Groep Van Haga

SP

PVV

JA21

BBB

PvdD

DENK

Volt

FVD

BIJ1

CU


Nr. 10 AMENDEMENT VAN HET LID WESTERVELD C.S.

Ontvangen 14 juni 2021

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 14 Cultuur van de begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.500 (x € 1.000).

Toelichting

Met dit amendement stellen de indieners voor dat 1,5 miljoen euro wordt toegevoegd aan het vierde steunpakket cultuur & corona ten behoeve van het oprichten van een Nationaal Podiumplan voor afgestudeerden en starters in de kunsten. Afgestudeerden in de kunsten vlak voor, tijdens of na de coronacrisis dreigen een achterstand op te lopen omdat er geen praktijkervaring opgedaan kon worden in het afgelopen anderhalf jaar door de coronacrisis. Nu de sector weer opengaat zijn de speel- en prestatieplekken schaars doordat producties worden doorgeschoven en daardoor komt deze groep jongeren er moeilijk tussen. Deze generatie mag niet de dupe worden van afstuderen tijdens de pandemie. Het Nationaal Podiumplan werkt goed voor jazz en wereldmuziek, een dergelijk plan zou voor deze groep afgestudeerden en starters een mogelijkheid zijn om zich te ontplooien.

Westerveld Ploumen Simons Jasper van Dijk