Gepubliceerd: 22 juni 2021
Indiener(s): Arie Slob (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (CU)
Onderwerpen: basisonderwijs onderwijs en wetenschap voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35671-8.html
ID: 35671-8
Origineel: 35671-2

Nr. 8 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 22 juni 2021

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Artikel XII komt te luiden:

ARTIKEL XII. SAMENLOOP WET VEREENVOUDIGING BEKOSTIGING PO

1. Indien artikel I, onderdeel FF van de Wet van 25 februari 2021 tot wijziging van onder meer de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op het voortgezet onderwijs en enkele andere wetten vanwege de vereenvoudiging van de bekostiging van de scholen voor primair onderwijs en samenwerkingsverbanden (Stb. 2021, 171) eerder in werking treedt dan artikel I van deze wet, komt artikel I, onderdeel L, van deze wet te luiden:

L

Artikel 197 vervalt.

2. Indien artikel III, onderdeel S van de Wet van 25 februari 2021 tot wijziging van onder meer de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op het voortgezet onderwijs en enkele andere wetten vanwege de vereenvoudiging van de bekostiging van de scholen voor primair onderwijs en samenwerkingsverbanden (Stb. 2021, 171) eerder in werking treedt dan artikel V, onderdeel I, van deze wet, dan wordt in artikel V, onderdeel I, van deze wet «artikel 130» vervangen door «artikel 124» en «artikel 130a» vervangen door «artikel 124a».

3. Indien artikel III, onderdeel U van de Wet van 25 februari 2021 tot wijziging van onder meer de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet primair onderwijs BES, de Wet op het voortgezet onderwijs en enkele andere wetten vanwege de vereenvoudiging van de bekostiging van de scholen voor primair onderwijs en samenwerkingsverbanden (Stb. 2021, 171) eerder in werking treedt dan artikel V, onderdelen J en K, van deze wet, worden de onderdelen J en K van artikel V, als volgt gewijzigd:

  • a. In onderdeel J wordt «artikel 167f» vervangen door «artikel 164» en wordt «artikel 167g» vervangen door «artikel 164a».

  • b. In onderdeel K wordt «artikel 167g» vervangen door «artikel 164a» en wordt «artikel 164h» vervangen door «artikel 164b».

Toelichting

Deze nota van wijziging past de samenloopbepaling uit artikel XII aan. Door die aanpassing wordt geanticipeerd op de aanstaande vernummering van de WPO BES die een gevolg zal zijn van de inwerkingtreding van de Wet vereenvoudiging bekostiging Po (Stb. 2021, 171). Met deze nota van wijziging wordt voorzien in een vernummering van de bepalingen die dit wetsvoorstel in de WPO BES invoegt en waarvan de nummering door de Wet vereenvoudiging bekostiging Po wordt geraakt.

Deze nota van wijziging wordt gegeven mede namens de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob