Gepubliceerd: 21 februari 2022
Indiener(s): Laura Bromet (GL), Tjeerd de Groot (D66)
Onderwerpen: bestuur waterschappen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35608-9.html
ID: 35608-9
Origineel: 35608-2

Nr. 9 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 21 februari 2022

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In het opschrift van het voorstel van wet wordt «en de Kieswet» vervangen door «, de Kieswet en de Algemene wet bestuursrecht».

B

In artikel I wordt na onderdeel I een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ia

In artikel 38a, vierde lid, vervalt «en benoemde».

C

Na artikel II worden twee artikelen ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIA WIJZIGING ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

De Algemene wet bestuursrecht wordt als volgt gewijzigd:

1. In bijlage 1 wordt in de zinsnede met betrekking tot de Waterschapswet «de artikelen 31, derde lid, 33, vierde lid, en» vervangen door «artikel».

2. In artikel 2 van bijlage 2 komt de zinsnede met betrekking tot de Waterschapswet te luiden:

Waterschapswet:

a. een besluit van Onze Minister van Infrastructuur en Waterstaat inzake de goedkeuring van een besluit als bedoeld in artikel 5

b. artikel 61, voor zover het besluit betrekking heeft op de handhaving van het bepaalde bij of krachtens de in artikel 20.3, eerste lid, van de Wet milieubeheer, bedoelde wetten of wettelijke bepalingen dan wel de Ontgrondingenwet

c. artikel 156, eerste lid

ARTIKEL IIB SAMENLOOP

Indien het bij koninklijke boodschap van 31 augustus 2020 ingediende voorstel van wet houdende wijziging van de Gemeentewet, Provinciewet, Waterschapswet, Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en Kieswet in verband met het bevorderen van de bestuurlijke integriteit en de aanpak van aanhoudende bestuurlijke problemen in het decentraal bestuur (Wet bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur) (35 546), tot wet is of wordt verheven en artikel III, onderdeel D, van die wet eerder in werking is getreden of treedt dan artikel I, onderdeel Ia, van deze wet, wordt in artikel I, onderdeel Ia, van deze wet «vierde lid» vervangen door «vijfde lid».

Toelichting

Deze nota van wijziging strekt ertoe het wetsvoorstel aan te vullen met een technische wijziging van artikel 38a, vierde lid, van de Waterschapswet. In dat artikellid is een referentie naar benoemde leden opgenomen. Abusievelijk is dit niet geschrapt in het wetsvoorstel. Dit gebeurt alsnog met onderdeel B van deze nota van wijziging.

Hiermee samenhangend voorziet onderdeel C van deze nota van wijziging met het voorgestelde artikel IIB in een samenloopbepaling waarmee geborgd wordt dat de hiervoor genoemde wijziging ook doorgevoerd kan worden indien als gevolg van het thans bij de Tweede Kamer aanhangige wetsvoorstel Wet bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur1 het huidige artikel 38, vierde lid, van de Waterschapswet vernummerd wordt tot vijfde lid.

Tot slot wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt enkele in bijlage 1 en 2 bij de Algemene wet bestuursrecht opgenomen verwijzingen naar de met het wetsvoorstel vervallen artikel(onderdel)en, te schrappen. Hierin voorziet het met onderdeel C voorgestelde artikel IIA. Met onderdeel A van deze nota van wijziging wordt tot slot het opschrift van het wetsvoorstel dienovereenkomstig aangepast.

Bromet Tjeerd de Groot