Gepubliceerd: 20 april 2022
Indiener(s): Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GL)
Onderwerpen: bestuur waterschappen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35608-11.html
ID: 35608-11
Origineel: 35608-2

Nr. 11 DERDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 20 april 2022

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Na artikel IIB wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIC OVERGANGSRECHT

1. Ten aanzien van leden van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van de waterschappen die hun functie bekleden op de dag voor de datum van inwerkingtreding van deze wet, blijft tot hun aftreden op hen het recht van toepassing zoals dat gold voor de datum van inwerkingtreding van deze wet.

2. De toelating van plaatsvervangers van leden, bedoeld in het eerste lid, in plaatsen die openvallen in het algemeen bestuur of het dagelijks bestuur, geschiedt op de wijze als voor de inwerkingtreding van deze wet was bepaald.

Toelichting

In dit artikel is overgangsrecht opgenomen. Op de zittende leden van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van de waterschappen blijft tot hun aftreden het recht van toepassing zoals dat gold voor de datum van inwerkingtreding van voorliggend wetsvoorstel. Deze leden kunnen tot hun aftreden dus hun functie blijven bekleden.

Om eventueel tot aan hun aftreden in vervanging te kunnen voorzien bepaalt het overgangsrecht tevens dat de toelating van plaatsvervangers mogelijk blijft.

Bromet T. de Groot