Kamerstuk 35572-35

Omissie in de Kamerbrief ‘Tweede deel beantwoording vragen wetgevingsoverleg pakket BP 2021’

Dossier: Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2021)

Gepubliceerd: 10 november 2020
Indiener(s): Hans Vijlbrief (staatssecretaris financiën) (D66)
Onderwerpen: belasting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35572-35.html
ID: 35572-35

Nr. 35 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 november 2020

Hierbij bied ik uw Kamer een tweede nota van wijziging aan op het wetsvoorstel Wet differentiatie overdrachtsbelasting (Kamerstuk 35 576, nr. 18). Deze nota van wijziging is mede het gevolg van het overleg dat afgelopen dagen is gevoerd met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Graag maak ik bij de aanbieding van deze nota van wijziging van de gelegenheid gebruik u te wijzen op een omissie in de Kamerbrief «Tweede deel beantwoording vragen wetgevingsoverleg pakket BP 2021» (Kamerstuk 35 572, nr. 34). In die brief is met betrekking tot de voorgestelde verruiming van de termijn voor het aanbieden van de elektronische kopie van de schriftelijke verklaring abusievelijk vermeld: «Voor het ter registratie aanbieden van de elektronische kopie van de schriftelijke verklaring wordt aangesloten bij de reguliere aangiftetermijn. Dat is een termijn van 30 dagen.»

Met deze nota van wijziging wordt voor het inzenden van de elektronische kopie van de schriftelijke verklaring een termijn gegeven van een maand na de verkrijging van de woning. De aansluiting bij het tijdstip van de verkrijging (in plaats van het moment van het aanbieden ter registratie) is voor de uitvoering objectief beter bepaalbaar.

De Staatssecretaris van Financiën, J.A. Vijlbrief