Kamerstuk 35570-VIII-251

Verkenning Dutch Caribbean Research Platform (DUCARP); Naar een duurzame versterking van het kennissysteem in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 16 juni 2021
Indiener(s): Ingrid van Engelshoven (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VIII-251.html
ID: 35570-VIII-251

Nr. 251 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 juni 2021

Bij deze stuur ik u de verkenning Dutch Caribbean Research Platform (DUCARP); Naar een duurzame versterking van het kennissysteem in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden1. U ontvangt het rapport in de drie talen waarin het beschikbaar is: Nederlands, Engels en Papiaments.

Dit adviesrapport heb ik 16 juni jl. tijdens de «Week van het Caribisch onderzoek» uit handen van prof. dr. ir. Wiebe Bijker mogen ontvangen. Het rapport adviseert op hoofdlijnen over de toekomst van het CNSI en geeft daarbij zes aanbevelingen. Het rapport bevat ook inzichten die relevant zijn voor het stelsel van onderzoek en wetenschap in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden als geheel. In de beleidsreactie die aan het einde van dit jaar volgt, zal inhoudelijk op het advies worden ingaan.

Ik ga de komende maanden over de adviezen van de verkenning en hoe daarmee verder te gaan in gesprek met de verschillende stakeholders in het Caribisch deel van het Koninkrijk, waaronder de overheden van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ook zal ik hierover spreken met de overheden van Curaçao, Aruba en Sint Maarten tijdens het vierlandenoverleg2 dat gepland staat voor november.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven