Kamerstuk 35570-VII-86

Nieuwe voorzitter adviescollege dialooggroep slavernijverleden

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 14 januari 2021
Indiener(s): Kajsa Ollongren (viceminister-president , minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VII-86.html
ID: 35570-VII-86

Nr. 86 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 januari 2021

Op 1 juli 2020 heb ik u geïnformeerd over de instelling van het adviescollege dialooggroep slavernijverleden onder voorzitterschap van de heer Frits Goedgedrag (Kamerstuk 35 300 VII, nr. 132)

Helaas heeft de heer Goedgedrag mij laten weten dat hij vanwege de coronamaatregelen niet vanuit zijn woonplaats op Aruba naar Nederland kan reizen en daardoor zijn werkzaamheden als voorzitter niet goed kan invullen. Een zo belangrijk onderwerp als de dialoog slavernijverleden verdient naar zijn mening een voorzitter die fysiek in Nederland aanwezig kan zijn en zich op die manier ten volle voor dit onderwerp kan inzetten. Hoewel ik zijn besluit betreur, kan ik mij vinden in zijn overwegingen. Overigens heeft de heer Goedgedrag aangegeven zich binnen de mogelijkheden en indien daar behoefte aan is, te willen blijven inzetten voor de werkzaamheden van het adviescollege.

Inmiddels heb ik mevrouw Dagmar Harriët Oudshoorn-Tinga bereid gevonden om het voorzitterschap van het adviescollege dialooggroep slavernijverleden op zich te nemen. Dit doet mij buitengewoon plezier en ik wens haar en de leden van de dialooggroep alle succes toe. Het organiseren en uitvoeren van een dialoog in maatschappelijke sectoren ten tijde van het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen is een uitdaging.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren