Kamerstuk 35570-VII-80

Appreciatie van het gewijzigde amendement van de leden Koerhuis en Terpstra over digitaal aanvragen van het nieuwe energielabel

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2021

Gepubliceerd: 9 december 2020
Indiener(s): Kajsa Ollongren (viceminister-president , minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VII-80.html
ID: 35570-VII-80

Nr. 80 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 december 2020

Tijdens het wetgevingsoverleg van 9 november jl. (Kamerstuk 35 570 VII, nr. 72) hebben de leden Koerhuis en Terpstra een amendement ingediend voor het digitaal aanvragen van het nieuwe energielabel1. Sinds de indiening is het amendement gewijzigd.

In de toelichting van het nader gewijzigde amendement is opgenomen dat op korte termijn een marktconsultatie zal plaatsvinden die inzicht moet geven in de mogelijkheden (brede toepasbaarheid) en randvoorwaarden (eventuele uitzonderingen) van het digitaal of met ondersteuning van een energieadviseur op afstand kunnen aanvragen van een energielabel per 1 juli 2021.

Daarnaast is in de toelichting opgenomen dat ook dit energielabel wordt uitgedrukt in kWh/m2 per jaar en is omschreven volgens de Europese CEN-EPD normen, om te voldoen aan de Europese richtlijn (EPBD).

Hiermee laat ik het oordeel van dit nader gewijzigde amendement aan de Kamer.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren