Kamerstuk 35517-10

Reactie op verzoek commissie over de consultatieversie van de voorgenomen wijziging van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting 2015 (BTIV)

Dossier: Wijziging van de Huisvestingswet 2014, de Woningwet, Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Overgangswet nieuw Burgerlijk Wetboek naar aanleiding van de evaluatie van de herziene Woningwet en om de mogelijkheden voor tijdelijke huurovereenkomsten te verruimen

Gepubliceerd: 5 november 2020
Indiener(s): Kajsa Ollongren (viceminister-president , minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (D66)
Onderwerpen: huisvesting organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35517-10.html
ID: 35517-10

Nr. 10 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 november 2020

Hierbij bied ik u drie documenten behorende bij bovengenoemd wetsvoorstel aan.

Het betreft allereerst de nota naar aanleiding van het verslag bij de Wijziging van de Woningwet naar aanleiding van de evaluatie van de herziene Woningwet (Kamerstuk 35 517) (Kamerstuk 35 517, nr. 11). Voorts is een nota van wijziging bijgevoegd (Kamerstuk 35 517, nr. 12), waarin hoofdzakelijk de op Prinsjesdag aangekondigde opschorting van de marktverkenning wordt geregeld. Tot slot wordt u de consultatieversie van de voorgenomen wijziging van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting 2015 (hierna: BTIV) toegezonden1, in reactie op het verzoek van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken om een proeve van het BTIV te ontvangen. Naar aanleiding van de reacties in de internetconsultatie ben ik voornemens het ontwerpbesluit op een aantal onderdelen te verduidelijken en aan te passen. Voor de belangrijkste wijzigingen verwijs ik naar bijgevoegd consultatieverslag2. Het definitieve ontwerpbesluit zal ik in voorhang brengen na behandeling van voorliggend wetsvoorstel.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren