Gepubliceerd: 25 mei 2020
Indiener(s): Alexandra van Huffelen (staatssecretaris financiƫn) (D66)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35437-6.html
ID: 35437-6
Origineel: 35437-2

Nr. 6 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 25 mei 2020

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

1

In het opschrift vervalt «, alsmede invoering grondslag voor compensatieregeling».

2

In de considerans vervalt «, alsmede dat het wenselijk is een wettelijke delegatiegrondslag voor een compensatieregeling op te nemen».

3

Artikel XII vervalt.

Toelichting

Deze nota van wijziging hangt samen met de nota van wijziging op het wetsvoorstel Wet hardheidsaanpassing Awir. Als gevolg van de verwachting dat de in dat wetsvoorstel opgenomen maatregelen eerder in werking zullen treden dan de in het onderhavige wetsvoorstel opgenomen maatregelen en vanwege de samenhang van de in het onderhavige wetsvoorstel voorgestelde wettelijke grondslag voor een compensatieregeling betreffende CAF 11 en vergelijkbare (CAF-)zaken met de voorstellen in het wetsvoorstel Wet hardheidsaanpassing Awir wordt die wettelijke grondslag overgeheveld van onderhavig wetsvoorstel naar het wetsvoorstel Wet hardheidsaanpassing Awir. Met deze nota van wijziging komt de wettelijke grondslag voor een compensatieregeling betreffende CAF 11 en vergelijkbare (CAF-)zaken in het onderhavige wetsvoorstel derhalve te vervallen. De overheveling naar het wetsvoorstel Wet hardheidsaanpassing Awir leidt niet tot inhoudelijke wijzigingen. Wel worden enkele verduidelijkingen aangebracht.

Budgettaire gevolgen

De in deze nota van wijziging opgenomen wijziging van het wetsvoorstel heeft geen effect op de dienaangaande eerder in kaart gebrachte budgettaire gevolgen.

Gevolgen voor burgers en bedrijfsleven

De in deze nota van wijziging opgenomen wijziging van het wetsvoorstel heeft geen effect op de dienaangaande eerder in kaart gebrachte administratieve lasten voor bedrijven.

Uitvoeringskosten Belastingdienst

Voor de in deze nota van wijziging opgenomen voorstellen geldt dat de eerder dienaangaande uitgebrachte uitvoeringstoets onverkort van kracht is.

Deze toelichting wordt ondertekend mede namens de Staatssecretaris van Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst.

De Staatssecretaris van Financiën, A.C. van Huffelen