Kamerstuk 35426-11

Amendement van het lid Kröger over een bijdrage aan de welvaart en de klimaatdoelstellingen

Dossier: Regels inzake instelling van een Mobiliteitsfonds (Wet Mobiliteitsfonds)

Gepubliceerd: 10 september 2020
Indiener(s): Suzanne Kröger (GL)
Onderwerpen: economie organisatie en beleid verkeer
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35426-11.html
ID: 35426-11

30,0 %
70,0 %

VVD

FVD

PVV

PvdD

D66

CDA

PvdA

Van Kooten-Arissen

Van Haga

50PLUS

SGP

Krol

DENK

GL

SP

CU


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID KRÖGER

Ontvangen 10 september 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel 2 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De financiering en bekostiging van maatregelen en voorzieningen als bedoeld in het tweede lid, onderdelen a tot en met d, wordt zorgvuldig afgewogen. Een maatregel of voorziening draagt bij aan een brede welvaart en het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Toelichting

Mobiliteit brengt ons vrijheid en welvaart, maar kent ook een maatschappelijke prijs in de vorm van emissies van vervuilende stoffen, geluidsoverlast of aantasting van de leefbaarheid. Hoe sterk deze factoren ons leven positief of negatief beïnvloedden, op de korte of langer termijn, verschilt sterk tussen verschillende oplossingsrichtingen. Een oplossingsrichting die primair toetst of daarmee op korte termijn een mobiliteitsvraagstuk wordt opgelost, doet mogelijk onvoldoende recht aan de lange termijn vraagstukken. Daarvoor zullen oplossingsrichtingen gewogen moeten worden in het kader van het brede welvaartsbegrip en klimaateffecten.

Dit amendement tracht dit streven, dat reeds is verwoord in de memorie van toelichting en in de beantwoording op de schriftelijke inbreng, te verankeren in de wet zelf.

Kröger