Gepubliceerd: 22 april 2020
Indiener(s): Cora van Nieuwenhuizen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-XII-95.html
ID: 35300-XII-95

Nr. 95 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 22 april 2020

Hierbij zend ik u het «Coronaprotocol Transport en Logistiek», dat is opgesteld in samenwerking tussen Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen, Evofenedex, en VERN. Mijn ministerie is, evenals het Ministerie van SZW, betrokken geweest bij de totstandkoming van het protocol1.

Het protocol bevat adviezen die meer duidelijkheid geven aan werknemers, werkgevers en opdrachtgevers in de sector transport en logistiek hoe er zo veilig en gezond als mogelijk gewerkt kan worden tijdens de coronacrisis. Uitgangspunt voor het protocol vormen de aanbevelingen van het RIVM.

Naast het protocol is er bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) een centraal informatiepunt ingericht via www.stlwerkt.nl/corona, waar werkgevers, opdrachtgevers, werknemers en zelfstandigen met vragen terecht kunnen.

Ik acht de totstandkoming van dit protocol van groot belang voor het veilig kunnen werken in een sector, die van vitaal belang is voor onze maatschappij, zeker onder de huidige omstandigheden. Mijn waardering voor dit initiatief van de sector is dan ook zeer groot. Het geeft werknemers, werkgevers en opdrachtnemers praktische handvaten en adviezen, waarmee ze veilig kunnen werken. Het is een mooi initiatief dat de hardwerkende mensen in deze sector zal ondersteunen.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga