Kamerstuk 35300-VII-91

Ontwerp Subsidieregeling Stichting Parlementaire Geschiedenis 2020

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 16 december 2019
Indiener(s): Raymond Knops (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-VII-91.html
ID: 35300-VII-91

Nr. 91 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 16 december 2019.

De wens om over de voorgenomen voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling nadere inlichtingen te ontvangen kan door of namens de Kamer of door ten minste dertig leden van de Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 9 februari 2020.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling kan niet eerder worden gedaan dan op 10 februari 2020 dan wel binnen veertien dagen na het verstrekken van de in de vorige volzin bedoelde inlichtingen.

Bij de termijnen is rekening gehouden met de recesperiode van de Tweede Kamer.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 december 2019

Met deze brief leg ik het ontwerp van de Subsidieregeling Stichting Parlementaire Geschiedenis 2020 aan uw Kamer voor1. Dit ter voldoening aan artikel 4.10, zesde lid, van de Comptabiliteitswet 2016. Hieronder licht ik de subsidieregeling toe.

De Subsidieregeling Stichting Parlementaire Geschiedenis 2020 vervalt per 1 januari 2020. Deze Subsidieregeling is recent geëvalueerd conform de eisen die zijn vastgelegd in artikel 4.24 Algemene wet bestuursrecht en afspraken daarover van de Minister van Financiën.

Uit die evaluatie is gebleken dat er voldoende indicatie is om te kunnen stellen dat de activiteiten van de stichting doeltreffend zijn en dat de effecten in de praktijk een passend bereik hebben. Het evaluatierapport is bij deze brief gevoegd2.

Op basis van de evaluatie is besloten een nieuwe regeling voor de subsidiëring van de Stichting Parlementaire Geschiedenis vast te stellen voor een periode van vijf jaar. Hiertoe strekt bijgaande ontwerpregeling. De activiteiten die worden gesubsidieerd en de criteria waaronder die subsidiëring plaatsvindt zijn dezelfde als in de oude regeling.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops