Kamerstuk 35300-VII-84

Ontwerp Subsidieregeling Stichting Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) 2020

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2020

Gepubliceerd: 19 november 2019
Indiener(s): Raymond Knops (staatssecretaris binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35300-VII-84.html
ID: 35300-VII-84

Nr. 84 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 19 november 2019.

De wens om over de voorgenomen voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling nadere inlichtingen te ontvangen kan door of namens de Kamer of door ten minste dertig leden van de Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 19 december 2019.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling kan niet eerder worden gedaan dan op 20 december 2019 dan wel binnen veertien dagen na het verstrekken van de in de vorige volzin bedoelde inlichtingen.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 november 2019

Met deze brief leg ik het ontwerp van de Subsidieregeling Stichting CAOP 2020 aan uw Kamer voor1. Dit ter voldoening aan artikel 4.10, zesde lid, van de Comptabiliteitswet 2016. Hieronder licht ik de subsidieregeling toe.

De subsidieregeling Stichting CAOP 2015 vervalt per 1 februari 2020. Deze Subsidieregeling is recent geëvalueerd door Ecorys. Deze evaluatie is gepubliceerd op Rijksoverheid.nl.

Uit die evaluatie is gebleken dat de gebruikers en afnemers over het algemeen positief oordelen over de activiteiten die de Stichting Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) met de subsidie uitvoert.

Op basis van de evaluatie is besloten een nieuwe regeling voor de subsidiëring van de Stichting Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) vast te stellen voor een periode van drie jaar. Hiertoe strekt bijgaande ontwerpregeling. De activiteiten die worden gesubsidieerd en de criteria waaronder die subsidiëring plaatsvindt, zijn in belangrijke mate dezelfde als in de oude regeling.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops