Gepubliceerd: 18 oktober 2019
Indiener(s): Sander Dekker (minister zonder portefeuille justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: bestuur gemeenten jongeren zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35219-7.html
ID: 35219-7
Origineel: 35219-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 18 oktober 2019

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel I, onderdeel B, wordt het voorgestelde artikel 2.7a als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «hij» vervangen door «die jeugdige» en wordt «voor de periode waarvoor het college van de gemeente waar zijn vorige woonplaats was, de jeugdhulp had toegekend of met deze hulp had ingestemd tot ten hoogste een jaar» vervangen door «tot ten hoogste een jaar».

2. In het derde lid wordt «had toegekend of waarmee dat college had ingestemd voor de periode waarvoor het laatstgenoemde college die jeugdhulp had toegekend of met deze hulp had ingestemd tot ten hoogste een jaar» vervangen door «had getroffen tot ten hoogste een jaar».

B

In artikel I, onderdeel D, wordt het eerste lid van het voorgestelde artikel 10.1 als volgt gewijzigd:

1. Na «tarieven» wordt ingevoegd «bij dezelfde jeugdhulpaanbieder».

2. De zinsnede «voor de periode waarvoor het college van de gemeente waar zijn eerder bepaalde woonplaats was, die jeugdhulp had toegekend of had ingestemd met het verlenen daarvan tot ten hoogste een jaar» vervangen door «tot ten hoogste een jaar».

Toelichting

Onderdeel A

Ter verduidelijking van het eerste lid van het voorgestelde artikel 2.7a worden twee aanpassingen opgenomen. Het betreft twee verbeteringen. Bepaald wordt dat indien de woonplaats van een jeugdige wijzigt tijdens het ontvangen van ambulante jeugdhulp die jeugdige op verzoek tot ten hoogste een jaar gebruik kan maken van de jeugdhulp waarvan hij of zij gebruik maakte in zijn vorige woonplaats. Dit is mogelijk tot ten hoogste een jaar nadat de woonplaats is gewijzigd. Indien de jeugdhulp die is toegekend of waarmee het vorige college had ingestemd een kortere looptijd heeft dan een jaar eindigt deze automatisch eerder omdat het voor die kortere periode is toegekend. Deze verbetering wordt aangebracht omdat jeugdhulp niet altijd voor een vooraf bepaalde periode wordt toegekend

Onderdeel B

Ten eerste is in onderdeel B een redactionele verbetering opgenomen. Per abuis was in het wetsvoorstel in artikel 10.1 de woorden «bij dezelfde jeugdhulpaanbieder» niet opgenomen. Ten tweede is in het overgangsrecht dezelfde verbetering opgenomen als in het tweede lid bij onderdeel A.

Deze nota van wijziging wordt uitgebracht mede namens de Minister voor Rechtsbescherming.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge