Kamerstuk 35093-14

Amendement van het lid Hijink over het schrappen van de delegatiebepaling uit artikel 2.3.5

Dossier: Wijziging van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 inzake de bijdrage voor maatschappelijke ondersteuning en de beoordeling voor de verstrekking van de maatwerkvoorziening


38,0 %
62,0 %

CDA

CU

SP

FVD

PVV

SGP

GL

VVD

50PLUS

PvdD

DENK

D66

PvdA


Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID HIJINK

Ontvangen 28 maart 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel C, komt te luiden:

C

In artikel 2.3.5, derde lid, wordt na «op eigen kracht,» ingevoegd «met een algemeen gebruikelijke voorziening,».

Toelichting

Als er ten gevolge van deze wet een toename is van het aantal gebruikers van de Wmo, is de indiener van mening dat de Minister met voldoende financiële compensatie richting gemeenten over de brug moet komen. Indiener vindt het ongewenst dat de Minister de mogelijkheid voorlegt om bij ongewenste effecten nadere regels te stellen die gemeenten de mogelijkheden geeft om in algemene zin het gebruik van zorg en voorzieningen uit de Wmo af te remmen.

Indiener is van mening dat als door bijeffecten van deze wet, een grotere groei komt in het gebruik van de Wmo, de Minister gemeenten voldoende moet compenseren, zodat mensen die recht hebben op zorg en voorzieningen uit de Wmo, deze ook krijgen. Indiener is van mening dat niet per amvb een nog zwaarder beroep moet wordt gedaan op het eigen netwerk en mantelzorgers.

Hijink