Kamerstuk 35083-9

Reactie op verzoek commissie over een uitvoeringstoets van de Plantgezondheidswet voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Dossier: Regels betreffende beschermende maatregelen tegen schadelijke organismen bij planten (Plantgezondheidswet)

Gepubliceerd: 16 mei 2019
Indiener(s): Carola Schouten (viceminister-president , minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CU)
Onderwerpen: landbouw planten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35083-9.html
ID: 35083-9

Nr. 9 BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 mei 2019

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft mij verzocht om een uitvoeringstoets van de Plantgezondheidswet voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), in aanvulling op de Handhaafbaarheids- en Uitvoerbaarheidstoets die de NVWA in mei 2018 over deze wet heeft uitgevoerd (Kamerstuk 35 083, nr. 6). De Commissie heeft gevraagd de aanvullende uitvoeringstoets op te stellen conform het model uitvoeringstoets dat de Belastingdienst gebruikt.

In reactie op het verzoek van de Commissie van 25 april laat ik u hierbij weten dat ik bereid ben tegemoet te komen aan dit verzoek. Hierbij zal het model van de Belastingdienst als uitgangspunt worden gehanteerd om de binnen de NVWA beschikbare informatie over handhaafbaarheid, uitvoerbaarheid en fraudebestendigheid een plek te geven. Ik zal de Commissie de uitvoeringstoets eind juni doen toekomen.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten