Gepubliceerd: 8 februari 2019
Indiener(s): Wouter Koolmees (minister sociale zaken en werkgelegenheid) (D66)
Onderwerpen: werk werkgelegenheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35074-63.html
ID: 35074-63

Nr. 63 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 februari 2019

Tijdens de plenaire behandeling van het wetsvoorstel tot wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs, de Wet financiering sociale verzekeringen en enige andere wetten om de balans tussen vaste en flexibele arbeidsovereenkomsten te verbeteren (Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans) (Kamerstuk 35 074) heb ik u toegezegd voorafgaand aan het Algemeen overleg Arbeidsmarktbeleid van 13 februari 2019 de lagere regelgeving toe te sturen welke is opgesteld dan wel is aangepast als gevolg van het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (Handelingen II 2018/19, nr. 48).

Dit betreft vijf conceptbesluiten en een concept van een ministeriële regeling die in november 2018 zijn opengesteld voor internetconsultatie. De internetconsultatie is geëindigd op 10 december 2018. Ik ben alle burgers en instellingen die hebben gereageerd erkentelijk voor de tijd en moeite die zij hebben genomen om hun visie op deze concepten naar voren te brengen. De komende tijd zal ik onder andere naar aanleiding van de internetconsultatie en het verdere overleg met de uitvoerders op de verschillende terreinen de concepten op een aantal punten aanpassen.

Ten slotte heb ik tijdens de plenaire behandeling op 31 januari 2019 aan uw Kamer toegezegd om het conceptbesluit waarin de verplichting tot het treffen van een adequate pensioenregeling voor de payrollkrachten wordt opgenomen aan uw Kamer toe te sturen op het moment dat deze gereed is voor internetconsultatie. Ik werk dit onderwerp nu uit, conform de motie van het lid Van Weyenberg c.s.1 en de toezegging die ik in het debat heb gedaan, en verwacht het conceptbesluit volgende week gereed te hebben voor internetconsultatie en deze dan ook naar uw Kamer te sturen.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees