Kamerstuk 35000-IV-60

Reactie op verzoek commissie inzake de agenda en het verslag van het op Sint Maarten gehouden JVO (Justitieel Vierpartijen Overleg)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2019

Gepubliceerd: 24 juni 2019
Indiener(s): Ferdinand Grapperhaus (minister justitie en veiligheid) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-IV-60.html
ID: 35000-IV-60

Nr. 60 BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 juni 2019

Bij brief van 5 juni heeft u mij verzocht om de agenda en het verslag van het onlangs op Sint Maarten gehouden JVO (Justitieel Vierpartijenoverleg) toe te zenden, evenals het verslag van het voorlaatste JVO.

Allereerst merk ik op dat het JVO op Sint Maarten nog moet plaatsvinden. Het JVO zal op 9 en 10 juli a.s. op Sint Maarten worden gehouden.

Zoals bekend, is het JVO een overleg tussen de vier Ministers van Justitie van de landen van het Koninkrijk. Het overleg heeft gezamenlijk besloten dat de agenda en de besluitenlijst (er is geen verslag maar een lijst van afspraken, de zogeheten besluitenlijst) vertrouwelijke stukken zijn die niet openbaar worden gemaakt. Dit gelet op de aard van de besprekingen en de gevoeligheid van de materie. Mijn collega ministers hechten hier waarde aan en ik hecht waarde aan het naleven van deze afspraak.

Gelet hierop kan ik de gevraagde stukken niet toezenden. Dit laat onverlet dat ik uw Kamer actief zal informeren over belangrijke ontwikkelingen die in JVO-verband plaatsvinden, zoals ik dit bijvoorbeeld heb gedaan over de nieuwe inrichting van het recherche samenwerkingteam.1

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus