26,7 %
73,3 %

SGP

FVD

CDA

CU

D66

50PLUS

VVD

DENK

GL

PvdD

PvdA

SP

PVV


Nr. 12 AMENDEMENT VAN HET LID BUITENWEG

Ontvangen 8 maart 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel 33 wordt een paragraaf ingevoegd, luidende:

Paragraaf 3.2a Persoonsgegevens in het kader van nationale veiligheid

Artikel 33a. Overige uitzonderingsgronden inzake gegevens voor zover daarop de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 van toepassing is.

Voor zover het de verwerking van persoonsgegevens betreft waarop de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 van toepassing is, die krachtens artikel 3, derde lid, onder b, van deze wet buiten de werkingssfeer van de verordening blijft, kunnen communicatiediensten en derden berichten over de omvang en aard van de medewerking die zij hebben verleend als bedoeld in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, voor zover het belang van de nationale veiligheid zich daar niet tegen verzet. Bij algemene maatregel van bestuur worden hierover criteria en voorwaarden vastgesteld.

Toelichting

Ingevolge artikel 3, derde lid, onder b, van deze wet valt de verwerking van persoonsgegevens door inlichtingen- en veiligheidsdiensten buiten de werkingssfeer van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Onder omstandigheden, voor zover de nationale veiligheid zich daar niet tegen verzet, moeten derden en aanbieders van communicatiediensten die ingevolge de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 meewerken waar mogelijk transparantie betrachten, bijvoorbeeld door geaggregeerde data te publiceren over aard en omvang van de medewerking aan die inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Buitenweg