Gepubliceerd: 10 november 2017
Indiener(s): Kajsa Ollongren (viceminister-president , minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-VII-10.html
ID: 34775-VII-10

Nr. 10 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 november 2017

Tijdens de procedurevergaderingen van de algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst van 4 juli 2017 en van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van 6 juli 2017 hebben de commissies gesproken over de nieuwe werkwijze van de Kamercommissies in het kader van de versterking van de kennis- en informatiepositie van de Tweede Kamer. De commissies hebben in dat kader verzocht planningsbrieven op te stellen voor het resterende deel van 2017. De gevraagde planningen heeft mijn ambtsvoorganger uw Kamer op 22 augustus 2017 doen toekomen (Kamerstuk 34 550 VII, nr. 51 en Kamerstuk 34 550 XVIII, nr. 47).

Conform het verzoek van uw Kamer heeft mijn ambtsvoorganger toegezegd om de planningsbrieven kort voordat de begrotingswetten Wonen en Rijksdienst (XVIII) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) plenair in de Kamer behandeld worden te actualiseren.

Bijgesloten bij deze brief stuur ik u, mede namens de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de geactualiseerde planningsoverzichten1. Volledigheidshalve merk ik op dat slechts een deel van de stukken voorzienbaar is en dat de planning met enige onzekerheid omgeven is.

De planning voor het jaar 2018 zal ik uw Kamer begin 2018 doen toekomen. In genoemde planning zal ik ook de onderwerpen meenemen die met het regeerakkoord zijn overgegaan naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, te weten ruimtelijke ordening en digitale overheid voor bedrijven.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren