Gepubliceerd: 4 september 2017
Indiener(s): Eric Wiebes (staatssecretaris financiƫn) (VVD)
Onderwerpen: belasting europese zaken financiƫn internationaal
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34771-4.html
ID: 34771-4

Nr. 4 NADER RAPPORT1

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt/uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, vijfde lid, van de Wet op de Raad van State)

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 28 augustus 2017, aangeboden aan de Koning door de Staatssecretaris van Financiën.

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 11 juli 2017, nr. 2017001192, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 16 augustus 2017, nr. W06.17.0203/III, bied ik U hierbij aan.

Het ontwerp geeft de Afdeling geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen.

Er is geen gevolg gegeven aan de redactionele kanttekening van de Afdeling om de inwerkingtredingsbepaling te wijzigen, gelet op de omstandigheid dat aanwijzing 180 van de Aanwijzingen voor de regelgeving ruimte voor de gekozen vormgeving biedt. Van die ruimte is gebruikgemaakt omdat de onderhavige richtlijn inwerkingtreding van de te implementeren maatregelen met ingang van 1 januari 2018 voorschrijft.

Er is van de gelegenheid gebruikgemaakt om de in het wetsvoorstel opgenomen citeertitel te wijzigen en in de memorie van toelichting een aantal redactionele wijzigingen aan te brengen.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Staatssecretaris van Financiën, E.D. Wiebes