Kamerstuk 34550-XII-63

Reactie op amendementen ingediend bij de begroting 2017 van Infrastructuur en Milieu

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (XII) voor het jaar 2017

Gepubliceerd: 8 december 2016
Indiener(s): Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD), Sharon Dijksma (staatssecretaris infrastructuur en waterstaat) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XII-63.html
ID: 34550-XII-63

Nr. 63 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 december 2016

Door uw Kamer is een aantal begrotingsamendementen ingediend waarover het kabinet u niet mondeling van een oordeel heeft kunnen voorzien. Wij hechten eraan ons standpunt over deze amendementen met u te delen.

Amendement ondersteuning Circulaire Economie

Mevrouw Van Veldhoven heeft een amendement ingediend waarin wordt voorgesteld artikel 13 Ruimtelijke Ontwikkeling te verlagen met € 400.000 en om met hetzelfde bedrag het budget voor artikel 21 Duurzaamheid te verhogen (Kamerstuk 34 550 XII, nr. 61). Dit bedrag zou besteed moeten worden aan verhoging van het budget voor het programma Nederland Circulair!

Dit amendement wordt ontraden. Er is reeds in voorzien dat onderdelen van het programma Nederland Circulair! ook het komende jaar worden voortgezet terwijl door het aannemen van dit amendement de uitvoering van taken gericht op het voorbereiden van de andere overheden op de decentralisatie van de bodemsanering, de uitvoering van de Structuurvisie Ondergrond en de invoering van het bodemdeel in de Omgevingswet in het gedrang komen.

Amendement A36 (Kamerstuk 34 550 XII, nr. 62)

De N36 staat niet bovenaan op de knelpuntenlijst op het hoofdwegennet. Daarom ontraad ik dit amendement. In 2017 komt een nieuwe NMCA waarmee een nieuwe knelpuntenanalyse wordt gemaakt. De dekking die wordt voorgesteld is de voeding van het Infrastructuurfonds. Dit gaat daarom ten koste van andere projecten op de fondsen waar ik nu wel prioriteit aan wil geven.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma