Gepubliceerd: 11 april 2016
Indiener(s): Sharon Dijksma (staatssecretaris infrastructuur en waterstaat) (PvdA)
Onderwerpen: economie natuur en milieu organisatie en beleid stoffen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34448-4.html
ID: 34448-4

Nr. 4 NADER RAPPORT1

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt/uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, vijfde lid, van de Wet op de Raad van State)

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 18 maart 2016, nr. 2016000479, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 30 maart 2016, nr. W14.16.0054/IV, bied ik U hierbij aan.

Het voorstel geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen. De redactionele opmerkingen van de Afdeling zijn overgenomen.

Voorts zijn ambtshalve de volgende wijzigingen aangebracht:

  • naar aanleiding van de redactionele opmerking met betrekking tot de in artikel 21a opgenomen bewaartermijn, is in artikel 21, derde lid, eveneens een bewaartermijn van tien jaar opgenomen.

  • in hoofdstuk 5 van de memorie van toelichting is de genoemde prijs van de Verklaring Omtrent Gedrag aangepast naar de actuele prijs sinds 1 januari 2016.

  • in de memorie van toelichting zijn enkele verschrijvingen gecorrigeerd.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma