Kamerstuk 34373-49

Gewijzigd amendement van het lid Schouten ter vervanging van nr. 37 dat regelt dat de verhuurder uiterlijk een maand voor afloop van een huurovereenkomst voor bepaalde tijd de huurder een kennisgeving dient toe te sturen en dat de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt verlengd ingeval de verhuurder dit niet doet

Dossier: Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Gepubliceerd: 9 februari 2016
Indiener(s): Carola Schouten (CU)
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34373-49.html
ID: 34373-49
Origineel: 34373-37

86,7 %
13,3 %

VVD

GrKÖ

CU

SGP

SP

CDA

Houwers

Klein

D66

Van Vliet

50PLUS

PVV

PvdA

PvdD

GrBvK

GL


Nr. 49 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SCHOUTEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 37

Ontvangen 9 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt artikel 271, eerste lid, als volgt gewijzigd:

1. In de tweede volzin wordt na «toepassing» ingevoegd: , mits de verhuurder niet eerder dan drie maanden maar uiterlijk een maand voordat die bepaalde tijd is verstreken, de huurder over de dag waarop die huur verstrijkt schriftelijk informeert.

2. Na de tweede volzin wordt een volzin ingevoegd, luidende: Indien de verhuurder de verplichting, bedoeld in de tweede volzin, niet nakomt, wordt de huurovereenkomst na het verstrijken van de bepaalde tijd, bedoeld in die volzin, voor onbepaalde tijd verlengd.

Toelichting

Met dit amendement wordt geregeld dat bij huurcontracten voor bepaalde tijd met een duur van maximaal één jaar bij zelfstandige woningen en maximaal vijf jaar bij onzelfstandige woningen de verhuurder niet eerder dan drie maanden maar uiterlijk één maand voor de afloop van de huurtermijn een kennisgeving hierover dient te versturen naar de huurder. Indien de verhuurder dit niet doet ontstaat hiermee een contract voor onbepaalde tijd.

Schouten