Kamerstuk 34373-36

Amendement van het lid Ronnes dat regelt dat de mogelijkheid van huurovereenkomsten voor bepaalde tijd alleen geldt voor bij algemene maatregel van bestuur bepaalde doelgroepen

Dossier: Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Gepubliceerd: 4 februari 2016
Indiener(s): Erik Ronnes (CDA)
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34373-36.html
ID: 34373-36

Nr. 36 AMENDEMENT VAN HET LID RONNES

Ontvangen 4 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel F, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder de aanduiding «F» wordt ingevoegd:

Artikel 271 wordt als volgt gewijzigd:.

2. De zinsnede «Artikel 271, eerste lid,» wordt vervangen door: 1. Het eerste lid.

3. In onderdeel 1 (nieuw) wordt in artikel 271, eerste lid, tweede volzin, voor «aangegane huur» ingevoegd: door bij algemene maatregel van bestuur bepaalde doelgroepen.

4. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 9. De voordracht voor een krachtens het eerste lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

Met dit amendement wil de indiener bewerkstelligen dat in de wet opgenomen mogelijkheid om tijdelijke huurcontracten af te sluiten wordt beperkt tot enkele doelgroepen. Met dit amendement is er dan geen generieke mogelijkheid tijdelijke huurcontracten aan te bieden, maar is dit gericht op bij algemene maatregel van bestuur te bepalen doelgroepen. Conform het initiatiefwetsvoorstel Schouten (Kamerstukken II 2014/15, 34 156, nr. 2) zouden nu reeds de doelgroepen van jongeren en studenten benoemd kunnen worden. Andere doelgroepen kunnen later in de algemene maatregel van bestuur worden aangewezen. De beide kamers der Staten-Generaal worden daarbij betrokken via een voorhangprocedure.

Ronnes