Gepubliceerd: 28 april 2016
Indiener(s): Ronald Plasterk (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA), Ard van der Steur (minister justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34358-8.html
ID: 34358-(R2065)-8

Nr. 8 VERSLAG VAN DE STATEN VAN SINT MAARTEN

Vastgesteld 28 april 2016

De in de Staten van Sint Maarten aanwezige fracties hebben kennisgenomen van het voorstel van rijkswet.

De bespreking van de onderhavige voorstel van rijkswet heeft dezerzijds aanleiding gegeven tot het maken van de navolgende op- en aanmerkingen.

De United Peoples Party-fractie heeft met belangstelling kennisgenomen van het voorstel van rijkswet en wordt graag ingelicht ten aanzien van de gevolgen van dit ontwerp op de grondrechten van burgers.

Het lid van de Marlin-Romeo-fractie heeft met belangstelling kennisgenomen van het voorstel van rijkswet. Welke maatregelen worden door Sint Maarten genomen tegen jihadisme. In Sint Maarten bestaat er een identificatieplicht op grond van artikel 1 van de Landsverordening regelende de uitgifte van identiteitskaarten. In dit verband hoe zal dit ontwerp worden uitgevoerd indien de identiteitskaart wordt weggenomen? Wordt een nieuw type identiteitskaart ingevoerd en welke kosten zullen hiermee gemoeid zijn?

Het lid van de De Weever-fractie heeft met belangstelling kennisgenomen van het voorstel van rijkswet en vraagt hoe dit ontwerp zal worden geïmplementeerd.

Het lid van de Lake-fractie heeft met belangstelling kennisgenomen van het voorstel van rijkswet en verzoekt dat een clausule wordt opgenomen dat gevallen van verkeerde identiteit regelt.

Dit verslag geldt als Eindverslag.

Aldus vastgesteld in de vergadering van de Centrale Commissie van de 28ste april 2016.

De Rapporteur, G.C. Pantophlet