Kamerstuk 34348-55

Amendement van het lid Agnes Mulder c.s. ter vervanging van nr. 32, dat regelt dat inspecteur-generaal der mijnen de Minister van Infrastructuur en Milieu gevraagd en ongevraagd adviseert over gevolgen die mogelijk lang na de beëindiging van de mijnbouwactiviteiten, ook na de periode van verplichte monitoring, kunnen optreden

Dossier: Wijziging van de Mijnbouwwet (versterking veiligheidsbelang mijnbouw en regie opsporings-, winnings- en opslagvergunningen)


47,3 %
52,7 %

Houwers

PvdD

PvdA

D66

GrBvK

CU

Klein

PVV

SGP

Van Vliet

SP

50PLUS

CDA

VVD

GrKÖ

GL


Nr. 55 AMENDEMENT VAN HET LID AGNES MULDER C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 321

Ontvangen 5 juli 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel T, wordt in artikel 127, eerste lid, na onderdeel b een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • ba. Onze Minister gevraagd en ongevraagd te adviseren over gevolgen van beëindigde mijnbouwactiviteiten;.

Toelichting

Dit amendement regelt dat inspecteur-generaal der mijnen de Minister van Infrastructuur en Milieu gevraagd en ongevraagd adviseert over gevolgen die mogelijk lang na de beëindiging van de mijnbouwactiviteiten, ook na de periode van verplichte monitoring, kunnen optreden. In Zuid-Limburg heeft de inspecteur-generaal momenteel geen formele rol bij de advisering van de Minister bij het onderzoek en advisering over de na-ijlende gevolgen van de steenkoolwinning waarvan de laatste mijn in 1974 is gesloten. De indieners beogen met dit amendement de inspecteur-generaal deze taak expliciet in te laten vullen.

Agnes Mulder Van Veldhoven Klever Van Tongeren Dik-Faber Wassenberg