Kamerstuk 34251-72

Gewijzigd amendement van het lid Van Meenen ter vervanging van nr. 29 waarmee gemeenschappelijke regelingen in het bestuurs- en beheersreglement worden opgenomen

Dossier: Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

Gepubliceerd: 5 februari 2016
Indiener(s): Paul van Meenen (D66)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-72.html
ID: 34251-72
Origineel: 34251-29

48,7 %
51,3 %

CU

Van Vliet

D66

SP

PVV

50PLUS

Houwers

SGP

VVD

PvdD

GrBvK

PvdA

GrKÖ

Klein

CDA

GL


Nr. 72 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN MEENEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 29

Ontvangen 5 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel V wordt na onderdeel A een onderdeel ingevoegd, luidende:

Aa

Aan artikel 9.4 wordt een volzin toegevoegd, luidende: Indien in het kader van samenwerking tussen instellingen voor hoger onderwijs een gemeenschappelijke regeling als bedoeld in artikel 8.1, eerste lid, is gesloten, maakt de gemeenschappelijke regeling onderdeel uit van het bestuurs- en beheersreglement.

II

In artikel V wordt na onderdeel I een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ia

Aan artikel 10.3b wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Indien in het kader van samenwerking tussen instellingen voor hoger onderwijs een gemeenschappelijke regeling als bedoeld in artikel 8.1, eerste lid, is gesloten, maakt de gemeenschappelijke regeling onderdeel uit van het bestuurs- en beheersreglement.

Toelichting

Instellingsbesturen stellen op grond van artikel 8.1 WHW een gemeenschappelijke regeling op als de instelling met een of meerdere instellingen samenwerkt. Dit amendement regelt dat de gemeenschappelijke regelingen in het bestuurs- en beheersregelement opgenomen moeten worden. Dat maakt het meer inzichtelijk welke samenwerkingsovereenkomsten er zijn en brengt het sluiten van een gemeenschappelijke regeling onder het instemmingsrecht van de medezeggenschap.

Van Meenen