Kamerstuk 34199-36

Amendement van het lid Jan Vos dat regelt dat een infrastructuurbedrijf eveneens handelingen en activiteiten mag verrichten met betrekking tot aanleg en beheer van gasinfrastructuur die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van duurzame energievoorziening of energietransitie

Dossier: Voorstel van wet houdende regels met betrekking tot de productie, het transport, de handel en de levering van elektriciteit en gas (Elektriciteits- en gaswet)

Gepubliceerd: 30 september 2015
Indiener(s): Jan Vos (PvdA)
Onderwerpen: economie energie natuur en milieu overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34199-36.html
ID: 34199-36

Nr. 36 AMENDEMENT VAN HET LID JAN VOS

Ontvangen 30 september 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 4.14 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid wordt als volgt gewijzigd:

a. In onderdeel f wordt «en» vervangen door een komma.

b. De punt aan het slot van onderdeel g wordt vervangen door: en.

c. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. aanleg en beheer van gasinfrastructuur die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van duurzame energievoorziening of energietransitie.

2. In het derde lid wordt «kunnen» vervangen door «worden» en vervalt: worden.

Toelichting

Dit amendement regelt dat een infrastructuurbedrijf eveneens handelingen en activiteiten mag verrichten met betrekking tot aanleg en beheer van gasinfrastructuur die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van duurzame energievoorziening of energietransitie. Daarnaast regelt dit amendement dat bij algemene maatregel van bestuur andere aan energie-infrastructuur gerelateerde handelingen of activiteiten worden aangewezen die een infrastructuurbedrijf kan verrichten; er is niet langer sprake van slechts een mogelijkheid hiertoe.

Hiermee wordt voorkomen dat art. 4.14 belemmerend werkt op eventueel te ontplooien innovatieve activiteiten, met name op het gebied van hernieuwbaar gas in relatie tot infrastructuur.

Jan Vos