Kamerstuk 33981-24

Amendement van het lid Karabulut waarmee de indiener beoogt het doelgroepregister te verbreden naar iedereen onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft.

Dossier: Wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met een heffing bij het niet voldoen aan de quotumdoelstelling (Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten)

Gepubliceerd: 11 december 2014
Indiener(s): Sadet Karabulut (SP)
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33981-24.html
ID: 33981-24

15,3 %
84,7 %

D66

GrBvK

SGP

CDA

Van Vliet

50PLUS

PvdA

Klein

VVD

PVV

GrKÖ

SP

CU

PvdD

GL


Nr. 24 AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT

Ontvangen 11 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt in artikel 38b, eerste lid, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een komma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. een persoon die een belemmering ondervindt in het verrichten van arbeid in dienstbetrekking en op grond van artikel 10 van de Participatiewet of artikel 35 van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen een voorziening ontvangt.

Toelichting

Met dit amendement beoogt de indiener het doelgroepregister te verbreden naar iedereen onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft. Ook arbeidsgehandicapten met een WIA of Wwb-uitkering komen middels dit amendement onder het doelgroepregister te vallen. De indiener streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin de belemmeringen voor mensen met een arbeidsbeperking bij het vinden van een baan worden weg genomen. Uitsluiting van bepaalde groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt verhoudt zich niet tot deze doelstelling.

Wetstechnisch is dit amendement vormgegeven door een nieuwe categorie arbeidsbeperkten in artikel 38b op te nemen. Het gaat hier om iedereen met een arbeidsbeperking die op grond van de Participatiewet of op grond van de Wet WIA een voorziening ontvangt.

Deze categorie arbeidsbeperkten telt volledig mee voor de banenafspraak en de vaststelling van de quotumheffing.

Karabulut