Kamerstuk 33964-22

Amendement van de leden Aukje de Vries en Van Hijum waarmee een evaluatiebepaling in de wet wordt opgenomen, inhoudende dat de minister binnen twee jaar na de inwerkingtreding van deze wet, een evaluatie van de wet aan de Staten-Generaal zendt

Dossier: Wijziging van de Wet op het financieel toezicht houdende regels met betrekking tot het beloningsbeleid van financiële ondernemingen (Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen)

Gepubliceerd: 10 oktober 2014
Indiener(s): Aukje de Vries (VVD), Eddy van Hijum (CDA)
Onderwerpen: financieel toezicht financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33964-22.html
ID: 33964-22
Wijzigingen: 33964-24

Nr. 22 AMENDEMENT VAN DE LEDEN AUKJE DE VRIES EN VAN HIJUM

Ontvangen 10 oktober 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Na artikel I wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL Ia

Onze Minister van Financiën zendt binnen twee jaar na de inwerkingtreding van deze wet aan de Staten-Generaal een verslag over de doeltreffendheid en de effecten van deze wet in de praktijk.

Toelichting

Dit amendement behelst een evaluatiebepaling, inhoudende dat de Minister binnen twee jaar na de inwerkingtreding van deze wet, een evaluatie van de wet aan de Staten-Generaal zendt. De wet dient grondig te worden geëvalueerd in 2017. Bij deze evaluatie dient vooral te worden ingegaan op het gelijke speelveld in Europa, eerlijke concurrentie voor onze Nederlandse banken in binnen- en buitenland, het Nederlandse vestigingsklimaat en natuurlijk de uitvoerbaarheid en houdbaarheid van de wet zelf en de realisatie van de beoogde effecten. De evaluatie dient bij voorkeur vóór 1 maart 2017 aan de Kamers te worden gezonden.

Aukje de Vries Van Hijum