Gepubliceerd: 16 juni 2015
Indiener(s): Jeroen Dijsselbloem (minister financiën) (PvdA)
Onderwerpen: financieel toezicht financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33949-19.html
ID: 33949-19

Nr. 19 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 juni 2015

Op 24 maart 2015 heeft Uw Kamer het initiatiefwetsvoorstel Wet toezicht kredietunies met algemene stemmen aanvaard (Handelingen II 2014/15, nr. 66, item 13). Het initiatiefwetsvoorstel is vervolgens op 28 april 2015 zonder stemming door de Eerste Kamer aanvaard.

De Wet toezicht kredietunies biedt een toezichtkader voor kredietunies. Nadere invulling van dit toezichtkader wordt geregeld bij algemene maatregel van bestuur en bij ministeriële regeling. Ik heb uw Kamer toegezegd beide in ontwerp voor te leggen. Conform deze toezegging, bied ik u hierbij aan het ontwerp voor het Besluit toezicht kredietunies1, alsmede het ontwerp voor de Regeling toezicht kredietunies2. Op de in het besluit en de regeling gemaakte keuzes wordt in de nota van toelichting respectievelijk de toelichting ingegaan.

Het besluit en de regeling zullen gedurende vier weken openbaar worden geconsulteerd. Na afronding daarvan zal het besluit ter advisering aan de Afdeling advisering van de Raad van State worden aangeboden.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem