Gepubliceerd: 27 mei 2014
Indiener(s): Jeroen Dijsselbloem (minister financiƫn) (PvdA)
Onderwerpen: financiƫn organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33837-8.html
ID: 33837-8
Origineel: 33837-2

Nr. 8 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 4 juni 2014

Artikel I van het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In onderdeel I komt artikel 24a, eerste lid, te luiden:

1. Voor de toepassing van dit artikel wordt onder subsidieregeling verstaan een algemene maatregel van bestuur of een ministeriële regeling op grond waarvan een subsidie kan worden verstrekt, waarop ingevolge artikel 4:21 van de Algemene wet bestuursrecht titel 4.2 van die wet van toepassing is.

B

Onderdeel S komt te luiden:

In artikel 60, derde lid, wordt «accountantsdiensten» vervangen door: auditdienst van het Rijk.

Toelichting

A

De wijziging is van redactionele aard. «... een subsidie kan worden verstrekt» luidde oorspronkelijk « een subsidie kan worden verleend» en «, waarop ingevolge artikel 4:21 van de Algemene wet bestuursrecht titel 4.2 van die wet van toepassing is» luidde oorspronkelijk: «waarop titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is».

De oorspronkelijke tekst van artikel 24a, eerste lid, had als onbedoeld effect dat de horizonbepaling ook van toepassing was op sommige subsidies die uitsluitend worden verstrekt aan rechtspersonen, ingesteld krachtens publiekrecht, zoals de aanspraken op financiële middelen die waterschappen op grond van artikel 7.23 van de Waterwet en de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat ontvangen voor maatregelen in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Dergelijke aanspraken vallen niet onder de Aanwijzingen voor de subsidieversterking en daarmee ook niet onder de daarin opgenomen horizonbepaling. Omdat op subsidies die op grond van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat worden verstrekt aan rechtspersonen die krachtens publiekrecht zijn ingesteld, titel 4.2 van de Algemene wet Bestuursrecht van toepassing is, voldoen zij onbedoeld wel aan de oorspronkelijke omschrijving in artikel 24a, eerste lid. De voorgestelde wijziging bewerkstelligt dat deze subsidies niet onder de horizonbepaling vallen.

B

Betreft een herstel van een grammaticale fout.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem