Kamerstuk 33801-59

Gewijzigd amendement van het lid Karabulut ter vervanging van dat gedrukt onder nr. 12 dat ertoe strekt dat de verplichting voor uitkeringsgerechtigden om te verhuizen om een baan te krijgen of te behouden wordt geschrapt

Dossier: Wijziging van de Wet werk en bijstand en enkele andere sociale zekerheidswetten (Wet maatregelen Wet werk en bijstand en enkele andere wetten)

Gepubliceerd: 6 februari 2014
Indiener(s): Sadet Karabulut
Onderwerpen: sociale zekerheid werkloosheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33801-59.html
ID: 33801-59
Origineel: 33801-12

15,3 %
84,7 %

VVD

SP

PvdD

D66

CDA

PvdA

GL

PVV

CU

Bontes

SGP

50PLUS


Nr. 59 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 12

Ontvangen 6 februari 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel G, onder 2, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel c vervalt: , alvorens naar die andere gemeente te verhuizen.

2. Onderdeel e vervalt.

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe dat de verplichting voor uitkeringsgerechtigden om te verhuizen indien er geen andere mogelijkheid is om een baan te krijgen of te behouden, en de uitkeringsgerechtigde een arbeidsovereenkomst kan aangaan met een duur van ten minste een jaar een netto beloning die ten minste gelijk is aan de voor de uitkeringsgerechtigde geldende bijstandsnorm, wordt geschrapt. Een dergelijke verplichting is volgens de indiener principieel onjuist. Het is een forse inbreuk op het privé-, en gezinsleven van belanghebbende wanneer de overheid zou kunnen bepalen of iemand al dan niet zou moeten verhuizen. In het geval van gezinnen, heeft deze verplichting voorts niet alleen betrekking op de uitkeringsgerechtigde, maar ook op de eventuele partner en schoolgaande kinderen.

Dit amendement is gewijzigd ter aanpassing aan de eerste en tweede nota van wijziging d.d. 3 februari 2014 (Kamerstukken II 2013/14, 33 801, nrs. 24 en 25).

Karabulut